Kostpolitik

Kostpolitik i Børnehuset Atlantis

Sund kost er en af forudsætningerne for at vores børn trives, udvikler sig og får en vellykket dag i Børnehuset. Det giver kræfter og ny energi til sociale aktiviteter og forbedre indlæringsevnen.

Som forældre har vi selvfølgelig det endelige ansvar for vores børns ernæring og for de kostvaner vores børn udvikler. Da mange børn imidlertid tilbringer en stor del af deres vågne timer i Børnehuset, får institutionen dog automatisk et medansvar for, at vores børn får så sund en dagligdag som muligt.

Derfor har bestyrelsen i Børnehuset Atlantis i samarbejde med personalet udarbejdet nogle rammer for en kostpolitik, som vi håber, at forældrene vil støtte op omkring.

Morgenmad, frokost og hyggemad/frugtposer

Undgå venligst sukkerholdige produkter.

Der er meget sukker i f.eks. Guldkorn, Cocopops, Müslibarer, Danone, Risifrutti, Kinder mælkesnitter og produkter, der er i familie med disse.

Drikkevarer

Medbring ikke drikkedunke indeholdende f.eks. saftevand, juice eller cacaomælk. Hvis der arrangeres ture ud af huset, hvor børnene skal have drikkedunke med, sørger personalet for, at der bliver fyldt vand i børnenes medbragte drikkedunke.

Ved frokostbordet får børnene serveret mælk eller vand til maden. Vi henstiller til at børnene ikke medbringer brikjuice, smoothies eller lignende sammen med madpakkerne.

Særlige lejligheder

Selv om vi gerne vil undgå sukker i hverdagen, skal der også være plads til at der kan hygges ved specielle lejligheder:

Fødselsdage

Børnehuset vil meget gerne fejre fødselsdage med børnene.

Vuggestuen: Fødselsdagen holdes i vuggestuen. Fødselsdage i vuggestuen er sukkerfrie.

Børnehaven: 3 års fødselsdage holdes i børnehaven. 4 og 5 års fødselsdage, kan holdes i børnehaven, men vi tager også gerne til fødselsdag hjemme hos børnene.

Vi vil gerne henstille til, at der kun serveres 1 usund ting. Venligst undgå slikposen.

Afslutning, sommerferie og ekstraordinære situationer

Koordiner med personalet ved sådanne lejligheder, så vi undgår der er flere børn der medbringer guf samme dag.

Traditioner

Børnehuset har nogle gode traditioner, som f.eks. fastelavn, julefest og forårsfest. Her er det personalet i samarbejde med festudvalget, der sætter rammerne for hvad der indtages.